Riža bez UH u umaku od tune
Odličan i nadasve lagan obrok, sjajan u slučaju da nemaš puno vremena za pripremu. Često ga pripremam i kao kasni ručak ili večeru.
SASTOJCI (za 1 osobu):
* vrećica riže bez UH
* pola luka
* 1 češanj češnjaka
* konzervirana tuna
* 1 konzerva pirea od rajčice
* šaka kuhanog kukuruza
* 2 šake matovilca
OPIS POSTUPKA: Nasjeckajte luk i pržite ga na ulju izlivenom iz konzerve tune. Dodajte nasjeckani češnjak i promiješajte. Zatim dodajte pire od rajčice i kuhajte 5 minuta. Za to vrijeme prokuhamo vodu i stavimo rižu bez uh, koju smo prethodno isprali pod tekućom hladnom vodom.
U umak dodamo tunu i kukuruz i kuhamo još nekoliko minuta.
Kad je obrok spreman, rasporedimo sve sastojke na tanjur, a matovilac zakiselimo limunom ili octom, posolimo i dodamo ulje po želji. Osobno volim dodati sezam u salatu od matovilca.
VRIJEME PRIPREME: 15 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Mateja
Komentari (0)