Ričet od povrća
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Ričet od povrća

SASTOJCI:

* 250 g ječmene kaše

* luk

* 2 paprike

* 2 rajčice

* 1 poriluk

* 1/4 korjena celera

* 2 krumpira

* 1 pakiranje graha (po želji)

* 2 mrkve

* korjen peršina

* peršin (listovi)

* papar

* kumina

* lovor

* himalajska sol

* maslinovo ulje



OPIS POSTUPKA: Ječam stavimo kuhati u vrelu posoljenu vodu. Kuhamo približno 30 minuta. Za to vrijeme pripremimo povrće. U drugoj posudi na zagrijano ulje damo luk. Kada luk poprimi žutu boju dodamo mu na kocke narezanu papriku, celer i na komadiče narezanu mrkvu, korjen peršina i narezan poriluk. Nakon 5 minuta dodamo još na kocikice narezanu rajčicu i peršin (listove). Posolimo i ostavimo na vatri još približno 15 minuta. Povrće dodamo u posudu s ječmom (tekućinu prilagodimo željenoj gustoći). Dodamo još na kockice narezan krumpir i na pola skuhan grah i kuhamo još približno 30 minuta.

VRIJEME PRIPREME: 1 h

RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.