Ričet
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Ričet

SASTOJCI: 
* 250 g ječma
* 3 šake suhog graha (namočimo dan prije)
* malo maslinovog ulja 
* 1 veliki luk 
* 2 češnja češnjaka
* 1 mrkva
* 1/2 paprike 
* suho meso (ja sam upotrijebila dimljena svinjska rebra) - možemo meso pustiti i pripremiti vegansku verziju  
* začini po okusu (sol, prstohvat bazilike, prstohvat papra, prstohvat majorona, 2 lovorova lista) 

OPIS POSTUPKA: Ječam dobro isperemo i stavimo ga kuhati. Omjer ječam: voda je približno 1 : 4. Grah isto tako stavimo u odvojenu posudu kuhati na približno pola sata. U treću posudu stavimo kuhati meso - svinjska dimljena rebra. U velikoj posudi popečemo na sitno narezan luk na maslinovom ulju. Dodamo češnjak i malo popečemo da zamiriši. Dodamo mrkvu i papriku narezanu na sitne komadiće. Popečemo povrće i dodamo na pola kuhan ječam (u slučaju da je kod ječma puno vode, izlijemo ju). Dodamo i iscijeđen grah i meso. Vodu od mesa sačuvamo da možemo ričet zaliti ako je pregust (tako ćemo još ojačati okus dimljenom mesu). Sve sastojke kuhamo zajedno 30 minuta. 

VRIJEME PRIRPEME: 75 minut 
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.