Pirov kruh s heljdom

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI: 
* 300 g pirovog brašna 
* 200 g heljdinog brašna 
* 1x suhi kvasac (vrećica) 
* sjemenke (najbolje omega mješavina sjemenki, odnosno prema ukusu) 
* 500 ml mineralne vode 
* 2 žlice maslinovog ulja 
* prstohvat soli 

OPIS POSTUPKA: U većoj posudi najprije dobro promiješamo suhe sastojke (osim sjemenki). Dodamo mineralnu vodu i maslinovo ulje, te ponovno dobro promiješamo. Na kraju dodamo još sjemenke po ukusu. Nekoliko ih pričuvamo za posipanje. Kruh pečemo u staklenoj okrugloj posudi 1 sat na 190 stupnjeva. Pećnicu prije pečenja ne grijemo! 

VRIJEME PRIPREME: 70 minut 
RECEPT PRIPREMILA: Andreja

Prethodni post
Slijedeći post