Pečene breskve s jogurtom, orasima i medom

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI:
* 1 breskva – očišćena od koštice i prepolovljena 
* 1 žličica kokosovog ulja 
* 1 žličica kokosovog šećera 
* 2 žlice jogurta (kokosovog/grčkog...) 
* cimet 
* 1 žlica meda
* 1 žlica oraha 

OPIS POSTUPKA: Svaku polovicu breske namažemo s malo kokosovog ulja, a u udubinu stavimo šaku kokosovog šećera i obilno posipamo cimetom. Pečemo 20 minuta na 180 stupnjeva. U međuvremenu orahe grubo smrvimo i nabrzinu ih popržimo na suhoj tavi, do zlatne boje. Pečenu breskvu obložimo jogurtom, pokapamo medom i posipamo poprženim orasima. Jelo je odlično kao doručak, užina ili slastica – a pogotovo ako jogurt zamijenimo kuglom sladoleda, neće joj se moći oduprijeti ni najzahtjevniji gosti. 

VRIJEME PRIPREME: 25 min
RECEPT PRIPREMILA: Saša Zor

Prethodni post
Slijedeći post