Njoke od mrkve i pira
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Njoke od mrkve i pira

Njoki od mrkve odličan su izbor kad nemaš vremena za kuhanje jer su jako brzo pripremljeni, a možeš ih i zamrznuti. Kad si u utrci s vremenom samo pripremi umak od povrća, skuhaj njoke i zdrav ručak ili večera je već na stolu.

SASTOJCI: 
* 500 g mrkve
* 200 - 300 g pirovog integralnog brašna
* 1 jaje veličine M
* prstohvat soli

OPIS POSTUPKA: Narezanu mrkvu skuhamo u slanoj vodi dok ne postane mekana  (20-25 minuta). Pričekamo da se ohladi, a zatim joj u većoj posudi dodamo brašno i jaje. Pravilnu gustoću tijesta dobivamo dodavanjem brašna (da nije previše mokro). Slanu vodu za njoke stavimo vrijati. Na pobrašnjenom pultu tijesto valjamo na za prst debele role i razrežemo ga pomoću spatule, te ih stavljamo u vrelu vodu. Njoke kuhamo cca 10 minuta. Njoke možemo pripremiti i za u zamrzivač, tako da ih ne skuhamo. Stavim ih na plastičan pokrov i sve zajedno stavim u vrećicu, zavežem i stavim u zamrzivač. Tijekom vremena, kad se njoke smrznu, odstranim pokrov jer tako zauzmu manje mjesta u zamrzivaču. Napravim si pakete za cca 2 osobe i po potrebi ih uzimam iz zamrzivača i skuham u vreloj slanoj vodi. Uz njih odlične paše neki domaći umak od rajčica s tunom ili vrhnje s gljivama/dimljenim lososom... Pa dobar tek.

VRIJEME PRIPREME: 45 minut 
RECEPT PRIPREMILA: Katra Črep

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.