Marinirana cvjetača na žaru

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI: 
*  jedna glava cvjetače, oprana i osušena 
* 2 žlice tahinija 
* žličica rastopljenog kokosovog ulja 
* žličica kokosovog šećera
* žlica limunovog soka 
* 1/2 žličice kurkume 
* 1/2 žličice himalajske soli 
* prstohvat crnog papra i češnjaka u prahu 

OPIS POSTUPKA: Sve sastojke za marinadu promiješamo i  prelijemo po cvjetači. Najlakše će biti učiniti to rukama (odnosno s kistom), te dobro utrljamo po cijeloj površini i rubovima. Pečemo cca 45 min u pećnici na žar funkciji na 190 stupnjeva. Poslužimo s jogurtom i posipamo svježim začinima. 

VRIJEME PRIPREME: 50 min (od toga 45 min za pečenje)  
RECEPT PRIPREMILA: Saša Zor

Prethodni post
Slijedeći post