Čokoladna torta s lješnjacima
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Čokoladna torta s lješnjacima

SASTOJCI: 
* 125 g maslaca 
* 250 g tamne čokolade 
* 5 jaja 
* prstohvat soli 
* 150 g kokosovog šećera 
* 100 g lješnjaka
* 60 g (bezglutenskog) brašna 
* kakao i slatko vrhnje za dekoraciju

OPIS POSTUPKA: Prvo nad parom istopimo čokoladu s maslacem. Snijeg napravimo iz bjelanjaka s prstohvatom soli. U drugoj posudi pomiješamo žumanjke sa šećerom i polako dodajemo istopljenu (ne vruću) čokoladu i miješamo. Dodamo brašno, narezane lješnjake i dobro promiješamo. Na kraju umiješamo još snijeg iz bjelanjaka. Pečemo 30 min 180°C. Kada je torta pečena možemo ju ukrasiti s kakaom i slatkim vrhnjem.

VRIJEME PRIPREME: 45 min
RECEPT PRIPREMILA: Nina Kunc 

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.