Badem šnite s maslacem od kikirikija

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI : 
Podloga:
* 2 žlice kokosove masnoće
* 2 žlice sirupa od agave
* prstohvat soli
* ekstrakt od vanilije
* 10 žlica brašna od badema ( mljevenih badema)
Krema:
* 2 žlice maslaca od kikirikija
* 1 žlica kokosove masnoće
* 1 žlica sirupa od agave
* 2 žlice mascarpone sira
Preljev:
* 75 g tamne čokolade
* 1 žličica kokosove masnoće

OPIS POSTUPKA: Za podlogu rastopimo kokosovu masnoću i dodamo ju ostalim sastojcima, dobro promiješamo da se sastojci dobro povežu. U uži pekač (mi smo koristili onaj za kruh) kojeg smo prethodno obložili papirom za pečenje,  jednakomjerno rasporedimo smjesu za podlogu. Smjesu pritisnemo prstima po dnu pekača i pečemo u zagrijanoj pećnici približno 12 minuta na 180 °C. Nakon pečenja ostavimo da se podloga ohladi i u međuvremenu pripremimo kremu. Za kremu je potrebno rastopiti kokosovu masnoću pa dodati preostale sastojke i dobro promiješati kako bi dobili glatku smjesu koju potom izlijemo na podlogu od badema i poravnamo. Podlogu od badema i kremu ostavimo u hladnjaku da se krema stisne. Za preljev rastopimo tamnu čokoladu i žličicu kokosove masnoće pa prelijemo po kolaču. Nakon što se preljev od čokolade ohladi naše badem šnite su spremne za posluživanje.

VRIJEME PRIRPEME: 30 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Urška Škorjanc

Prethodni post
Slijedeći post