Rajska salata
SASTOJCI:
* 1/2 glavice icebreag salate
* 1/2 male glavice radiča
* 3 - 4 mini rajčice
* 3 masline
* 125 g mozzarelle
* zapečen pršut (zapečen)
* 2 kuhana jaja
* bademi
* indijski oraščić
* suncokretove sjemenke
* bučine sjemenke
* goji bobice
DRESSING ZA SALATU:
* 1 kiselo vrhnje 25 % mm
* 1 jogurt
* 2 žlice majoneze
* 1 žličica senfa
* vlasac
* chili
* peršin
* himalajska sol
OPIS POSTUPKA: Icebreag i radič, dobro oprati i izrezati na trakice, dodati mini rajčice, masline, u međuvremenu skuhati dva jaja i zapeći na tavi par feta pršuta, pa to dodati na salatu, izrezati jednu kuglu mozzarelle. Zatim u jednu čašu izmješajte po jendu veliku žlicu badema, suncokretovih sjemenki, bučini sjemenki, indijskog oraščića i goji bobica, sve izmješajte pa po želji dodati na salatu. Navedene sastojke za dresing sjedinite, prelijte preko salate i uživajte.
VRIJEME PRIPREME: 15 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Ana Šimić Ljoljić
Komentari (0)