Rafaelo kuglice od prosa
SASTOJCI:
Za masu:
* ¾ lonca kaše od prosa (najbolje namočene preko noći)
* ½ lonac datulja (ili više ako želimo da loptice budu izrazito slatke)
* 1 ½ + ½ šalice mlijeka (koristila sam rižino)
* ¼ žličice soli
* ¾ Lonac grubo mljevenog kokosovog brašna
* 1 žličica ekstrakta vanilije
Preostali sastojci:
* 1 šaka kokosovog brašna
* 1 šaka lješnjaka
OPIS POSTUPKA: Kašu od prosa ulijemo u manji lonac i prelijemo je biljnim mlijekom. Dodamo datulje i sol i pustimo da zavrije. Kad zavrije, kuhamo još najmanje 10 minuta, a zatim maknemo lonac s vatre i pustimo da upije preostalu tekućinu sljedećih 10 minuta. Sjedinimo kuhanu kašu od prosa, kokosovo brašno i ekstrakt vanilije u blenderu i miješamo dok ne postane glatko. Slatkoži prilagođavamo po potrebi. Smjesu stavimo na sat vremena (ili duže) u hladnjak. Lješnjake istresemo u tavu i pržimo ih da dobiju intenzivniji okus. Izvadimo masu iz hladnjaka i oblikujemo je u rafaelo kuglice. Oblikujemo ih tako da žlicom uzimamo masu iz posude, kotrljamo je među rukama, gurnemo lješnjak u sredinu i na kraju uvaljamo u kokosovo brašno, koje smo rasporedili po tanjuru.
VRIJEME PRIPREME: 2 sata
RECEPT PRIPREMILA: Monika Škorjanc - earthlymonika
Komentari (0)