Pureći odresci u umaku od vrhnja

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI za 2 osobe:
* 2 veća pureća odreska
* 2 žlice maslinovog ulja
* 2 dcl vrhnja za kuhanje
* 1 dcl vode
* 1 žlica pirovog bijelog brašna
* 30 g parmezana 
* 1 žličica soli
* prstohvat muškatnog oraščića
* pola žličice mažurana 
* prilog – riža ili tjestenina

OPIS POSTUPKA: Na maslinovom ulju popržimo pureći odrezak s obje strane. 1 žlicu pirovog bijelog brašna posipamo po odrescima i odmah prelijemo vrhnjem i vodom, te dobro promiješamo. Zatim sve zajedno začinimo soli i muškatnim oraščićem. Kuhamo dodatnih 5 minuta na srednjoj temperaturi. Na kraju dodamo još nariban parmezan i mažuran.  

U međuvremenu skuhamo omiljenu tjesteninu ili rižu prema uputama. Ovaj put sam se odlučila za špagete bez ugljikohidrata i bez kalorija, koje su kuhane u svega 2 minute.

VRIJEME PRIPREME: 30 minut
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja

Prethodni post
Slijedeći post