Pureća rolada s jajima
SASTOJCI:
* 500 g mljevenog purećeg mesa
* 80 g kruha (starijeg)
* 80 ml mlijeka
* 1 veći luk
* 3 češnja češnjaka
* malo ulja
* 5 jaja (1 za u smjesu, 4 za kuhanje)
* 30 g krušnih mrvica
* začini i sjeckani peršin
OPIS POSTUPKA: Skuhajte i ogulite 4 jaja. Narežite kruh na kockice i prelijte ga toplim mlijekom. Nasjeckajte luk i prodinstajte ga na malo ulja, na kraju kratko prodinstajte i protiještenti češnjak i pustite da se ohladi. U veću zdjelu umiješajte mljeveno meso, kruh, 1 jaje, začine, peršin i krušne mrvice. Pola smjese utisnite na pek papir, poslažite oguljena kuhana jaja i zatim ostatkom smjese poklopite i oblikujte rukama roladu. Premažite s malo ulja pa pecite u pećnici na 180 1 sat. U međuvremenu pripremite prilog, prijedlog restani krumpir.
VRIJEME PRIPREME: 1 sat
RECEPT PRIPREMILA: Andrea Brnjić
Komentari (0)