Punozrnata rolada od lješnjaka
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Punozrnata rolada od lješnjaka

SASTOJCI 

Tijesto:


* 4 jaja

* 2 žlice agavinog sirupa

* 3 žlice punozrnatog pšeničnog brašna

* 2 čajne žličice praška za pecivo

* 2 kapljice arome vanilije

* 1 žlica kokosovog mlijeka

* 1 žlica light kiselog vrhnja

Fila:

* 2 šake lješnjaka

* konzerva kokosovog mlijeka (cca 400ml)

* 2 žlice light kiselog vrhnja

* 2 kapljice vanilijeve arome

* 3 žlice kokosovog šećera

* par kapljica limunovog soka

* kokosovo brašno



OPIS POSTUPKA: Tijesto: odvojiš bjelanjke i žutanjke od 4 jaja, bjelanjke istučeš u tvrdi snijeg sa malo soli. Žutanjke i 2žl. agavinog sirupa pjenasto umiješaš, dodaš cca 3 žlice punozrnatog pšeničnog brašna, 2 čajne žličice praška za pecivo, 2 kapljice vanilijevog ekstrakta, 1 žlicu kokosovog mlijeka, 1 žlicu kiselog vrhnja. Pečeš v pečnici na 200 stupnjeva da postane zlatne boje. Pečeno tijesto zamotamo u vlažnu krpu.

Fila: Samelješ 2 šake lješnjaka, vrhnje iz konzerve kokosovog mlijeka, dodaš 3 žlice kokosovog šećera, 2 kapljice vanilijevog ekstrakta, 2 žlice kiselog vrhnja, par kapljica limonovog soka i kokosovo brašno (toliko da masa postane kompaktna). Tijesto premažeš sa filom, zaviješ u roladu i daš u hladnjak na cca 1 sat.

RECEPT SASTAVILA: Katja Leber


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.