Punozrnata rolada od lješnjaka

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI:Polnozrnata-lešnikova-rulada-s-kokosovo-smetano1-300x300
Tijesto:

* 4 jaja
* 2 žlice agavinog sirupa
* 3 žlice punozrnatog pšeničnog brašna
* 2 čajne žličice praška za pecivo
* 2 kapljice arome vanilije
* 1 žlica kokosovog mlijeka
* 1 žlica light kiselog vrhnja

Fila:
* 2 šake lješnjaka
* konzerva kokosovog mlijeka (cca 400ml)
* 2 žlice light kiselog vrhnja
* 2 kapljice vanilijeve arome
* 3 žlice kokosovog šećera
* par kapljica limunovog soka
* kokosovo brašno

OPIS POSTUPKA:
Tijesto: odvojiš bjelanjke i žutanjke od 4 jaja, bjelanjke istučeš u tvrdi snijeg sa malo soli. Žutanjke i 2žl. agavinog sirupa pjenasto umiješaš, dodaš cca 3 žlice punozrnatog pšeničnog brašna, 2 čajne žličice praška za pecivo, 2 kapljice vanilijevog ekstrakta, 1 žlicu kokosovog mlijeka, 1 žlicu kiselog vrhnja. Pečeš v pečnici na 200 stupnjeva da postane zlatne boje. Pečeno tijesto zamotamo u vlažnu krpu.

Fila: Samelješ 2 šake lješnjaka, vrhnje iz konzerve kokosovog mlijeka, dodaš 3 žlice kokosovog šećera, 2 kapljice vanilijevog ekstrakta, 2 žlice kiselog vrhnja, par kapljica limonovog soka i kokosovo brašno (toliko da masa postane kompaktna).

Tijesto premažeš sa filom, zaviješ u roladu i daš u hladnjak na cca 1 sat.

RECEPT SASTAVILA: Katja Leber

Prethodni post
Slijedeći post