Punjeni slatki krumpir

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI: 
* 2 srednje velika slatka krumpira
* 2 žlice maslinovog ulja 
* 1 manji luk
* 1 češanj češnjaka
* 1/2 tikvice
* 1 šalica crvenog graha
* 1/2  šalice kukuruza
* 1 šalica umaka od rajčice
* 1 svježa rajčica  
* 1/3 žličice mljevene kumine
* 1/3 žličice mljevene paprike
* 1/3 žličice čilija
* sol i papar (po okusu) 
* 1 avokado 
* sveži peršin 
* limeta

OPIS POSTUPKA: Slatki krumpir ogulimo, izbodemo s vilicom, zavijemo u papir za pečenje i pečemo u pećnici na 180ºC, 1 sat. Na maslinovom ulju popečemo narezani luk i češnjak, dodamo narezanu tikvicu, grah i kukuruz i zalijemo s umakom od rajčice. Začinimo po okusu i kuhamo 5-10 minuta. Pečen slatki krumpir prerežemo, napunimo ga s nadjevom od graha i dodamo komadiće avokada, limetin sok, listove peršina. 

VRIJEME PRIRPEME: 1 h
RECEPT PRIPREMILA: Ana Čeperlin

Prethodni post
Slijedeći post