Punjeni patlidžani
SASTOJCI:
* 1 patlidžan
* 1 rajčica
* 100 g sojinog "mljevenog mesa"
* 1 žlica paprike u prahu
* ½ luk
* 1 češanj češnjaka
* 1 žličica maslinovog ulja
* Naribani parmezan
OPIS POSTUPKA: Zagrijemo pećnicu na 180 ° C. Patlidžan prerežemo na pola i izdubimo meso. Izrežemo meso na komade, premjestimo u mali lonac, ulijemo vodu (toliko da pokrije), prokuhamo i kuhamo 5 minuta. Zagrijemo ulje na tavi i popržimo nasjeckani luk i češnjak. Dodamo sojino mljeveno meso i narezanu rajčicu i kuhamo dok ne dobijemo gusti umak. Kad je masa od patlidžana kuhana, ocijedimo je i dodamo umaku. Patlidžane pečemo u pećnici 10 minuta, a zatim ih napunimo sojinim mljevenim umakom i ribanim parmezanom. Pečemo još 30 minuta.
Poslužimo toplo.
RECEPT PRIPREMILA: Klara Rutar
Komentari (0)