Punjene paprike
SASTOJCI:
* 9 paprika babura
* 700 g miješanog mljevenog mesa
* 100 g riže
* sjeckani peršin
* 1 luk
* 2 češnja češnjaka
* 30 ml maslinovog ulja
* vode po potrebi
* 500 ml umaka od rajčice
* stabljika celera
* začini po želji (sol, papar, crvena paprika)
OPIS POSTUPKA: Paprike operite i očistite od peteljki i sjemenki. U zdjeli umiješajte miješano mljeveno meso, češnjak, peršin, začine i rižu. Potom od smjese oblikujte kuglice i punite papriku do samog vrha, koliko god vam stane. Ugrijte u velikom loncu maslinovo ulje, poslažite paprike, zalijte s umakom od rajčice i vodom da pokrije paprike. Kuhajte oko sat i 15 minuta na srednjoj vatri, redovito miješajući, te kad je kuhano dodajte još začina ako nedostaje.
VRIJEME PRIPREME: 2 h
RECEPT PRIPREMILA: Andrea Brnjic
Komentari (0)