Proteinske žemljice s namazom sa začinima
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Proteinske žemljice s namazom sa začinima

2

SASTOJCI (za približno 4 žemljice):
* 150 g integralnog pirovog brašna
* 250 g Skyr ili grčki jogurt
* Pola žličice soli
* Pola praška za pecivo
* Sjemenke suncokreta ili mješavina sjemnki (za posipanje)
* 1 jaje (za premazivanje)
Namaz:
* 150 g Skyra
* Sol
* Peršin
* češnjak u prahu
* origano 

POSTUPAK: Pomiješamo brašno, prašak za pecivo, sol i Skyr u posudi kako bi se stvorila lijepo oblikovana gruda. Smjesa je malo ljepljivija od običnog tijesta za kruh. Oblikujemo mini žemljice, koje premažemo umućenim jajetom i posipamo sjemenkama. Pečemo oko 25-30 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.

Namaz se priprema od 150 g Skyra, pomiješanog s malo soli, peršina, češnjaka u prahu i origana. Po želji se mogu dodati i drugi začini i začinsko bilje.

RECEPT PRIPREMILA: Nives Jakopič

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (2)

Malinček Uroš

Pozdrav, ako želite mjenjati samo pirovo brašno onda možete upotrebiti pšenično brašno. Ako je problem u glutenu onda probajte bademovo brašno a u ovom primjeru su razlike u količini. Recepta nismo isprobali sa drugim sastojcima tako da vam ne možemo garantirati, da će recept uspjet.

Renata

A što s nama koji ne smijemo pirovo brašno?
Koja zamjena je za njega. Unaprijed hvala