Proteinske palačinke bez proteina u prahu
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Proteinske palačinke bez proteina u prahu

SASTOJCI:
* 200 g jogurta skyr
* 70 g organskog bijelog brašna
* 4 g praška za pecivo
* 1 g sode bikarbone
* 1 jaje
* 1 žlica eritritola
* aroma vanilije (po želji)
* kokosovo ulje (za premazivanje tave)
* maslac od oraščića / namaz od čokolade i lješnjaka ... (za preljev ili namaz)

OPIS POSTUPKA: Brašno istresti u posudu i dodati 4 g praška za pecivo, 1 g sode bikarbone i žlicu eritritola. Sve dobro promiješati pjenjačom.
U zasebnoj zdjeli pjenjačom pomiješati 1 jaje, vaniliju i 200 g jogurta kako bi se oblikovala glatka i tekuća smjesa. Uliti sve u smjesu brašna i promiješati (možda ostane koja grudica). Neka masa odstoji oko 5-10 minuta. Zagrijati kokosovo ulje u tavi i spustiti temperaturu negdje na malo više od srednje snage. Obrisati ulje papirnatim ubrusom i rasporediti ga po cijeloj tavi. Malom žlicom uliti masu na tavu (promjer mase negdje 7-9 cm). Može ih se peći više odjednom ako imate dovoljno veliku tavu.
Pečemo oko 3 minute s jedne strane (dok rubovi ne dobiju  boju i ne počnu se stvarati mjehurići uz vrh). Zatim pažljivo preokrenuti palačinku i ostaviti na vatri još minutu ili 2. Nakon svake pečene palačinke ponovno upotrijebiti nauljeni ubrus i nauljiti tavu. Poslužiti s premazom ili preljevom po želji. Predlažem upotrebu maslaca od orašastih plodova ili namaz od čokolade i lješnjaka ili voće.

VRIJEME PRIPREME: 20 minuta
RECEPT PRIPREMIO: YummySlovenia

 

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.