Proteinska chiica jagodica
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Proteinska chiica jagodica

SASTOJCI (za 2 osobe):
Chia sloj:
* 70 g smrznutog šumskog voća
* 100 ml rižinog mlijeka
* 30 g chia sjemenki
* 1 žličica arome vanilije
* 2 žlice (50 g) posnog sira
* 20 g (1 žlica) eritritola

Sirni sloj:
* 200 g skyra
* 200 g kremastog posnog sira
* 2 žličice eritritola

Jagodica sloj:
* 1 smrznuta banana (ploškice)
* 100 g jagoda
* po potrebi 1 žlica eritritola (ako su jagode kisele, probati)

Ostalo:
* 2 žličice quinoa puffsa (ekspandirane quinoe)
* još oko 100-150 g jagoda

OPIS POSTUPKA:
1. Večer prije pripremiti chia sloj. U blenderu izmiksati smrznuto šumsko voće, mlijeko, vaniliju te posni sir i eritritol. Kad se sve spojilo u gušću kremu, prebaciti u zdjelicu i ručno umiješati chia sjemenke. Sve dobro izmiješati i staviti u hladnjak preko noći, ili na barem 3-4 sata.

2. Ujutro kad se chia sloj zgusnuo, rasporediti ga lijepo u dvije veće dekorativne čaše ili staklenke (ja radim tako da stavim kremu u malu vrećicu za zamrzavanje kojoj odrežem vrh i kroz nju istiskujem kremu - tako omogućujete kontroliranje nanošenje kreme i nema zamuljanih stranica čaša - inače odličan trik kad želite nešto precizno nanijeti u slojevima.

3. Proberite oko 8 lijepih jagoda manje-srednje veličine, prepolovite ih te im odrežite gornji zeleni/bijeli dio tako da dobijete srcolike polovice jagoda. Posložite ih uz sami rub čaše na chia sloj tako da “stoje” u zraku (vidi sliku).

4. Za sirni sloj samo izmiješajte skyr, posni sir i eritritol. Oko pola te smjese odvojite i stavite u blender. Ostalu polovicu nanesite na chia sloj, pažljivo tako da vam polovice jagoda ostanu stajati uz rubove staklenki.

5. Sirnoj smjesi u blenderu dodajte smrznute ploškice banana i 100g jagoda te sve izmiksajte u kremu. Po potrebi dodati još malo eritritola ako su jagode prekisele. Ovu smjesu nanijeti kao završni sloj u čaše. Posuti s malo quinoa puffsa (ekspandirane quinoe). Ukrasiti ostatkom jagoda i poslužiti odmah, ili još malo ohladiti. Dobar tek :)

VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA:
 Nikolina Dianežević 

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.