Proljetni rižoto s rotkvicama i šparogama
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Proljetni rižoto s rotkvicama i šparogama

SASTOJCI:
* 3 ljutike
* 300 g šparoga
* 200 g smrznutog graška
* 10 rotkvica
* 200 g arborio riže
* 800 ml vode/jušnog temeljca
* 1-3 žlice miso paste
* himalajska sol
* papar
* češnjak po ukusu
* mikropovrće

OPIS POSTUPKA: Narežite ljutiku i popržite je na maslinovom ulju. Sve preostalo povrće narežite i popržite s ljutikom. Začinite ga. Na minutu popržite rižu. Polako zalijevajte jušnim temeljcem/vodom u kojoj je dobro otopljena miso pasta. Kuhajte oko 15-20 minuta na laganoj vatri. Poslužite uz mikropovrće ili pripremite carpaccio od rotkvica. Okus miso paste uvelike utječe na okus kuhanog rižota - odaberite miso pastu koja vam odgovara.

VRIJEME PRIPREME: 35 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Anja Geč

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.