Proljetna salata od kvinoje
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Proljetna salata od kvinoje

SASTOJCI:

* 250 g kvinoje

* 1 veći krastavac

* 250 g cherry rajčice

* 2 manje ljutike

* 15 maslina kalamata

* pola svežnja šparoga

* pola limuna

* maslinovo ulje, sol, papar



OPIS POSTUPKA: Operemo kvinoju i skuhamo ju prema uputama proizvođača. Šparogama odrežemo donji tvrdi drveni dio stabljike, izlomimo ih na veće komadiće i kuhamo 3-5 minuta u vrućoj vodi. Kada su kuhani odmah ih ohladimo u hladnoj vodi da se ne raskuhaju zbog unutarnje toplote. Operemo rajčice i izrežemo ih na polovice. Nasjeckamo ljutiko, ogulimo krastavce i narežemo na manje komadiće, izvadimo koštice iz kalamata maslina te ih narežemo na veće komadiće. Sve sastojke pomiješamo u većoj posudi i zalijemo s nekoliko žlica maslinovog ulje, posolimo, popaprimo i iscijedimo sok od limuna. Tako pripremljenu salatu od kvinoje možemo pojesti dok je još mlačna ili pričekamo da se ohladi i uzmemo sa sobom na posao za užinu.

RECEPT PRIPREMILA: Easy recepti


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.