Kozmetički hitovi -30 %

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Priprema pravog kakaa

Priprema pravog kakaa

Pravi kakao nije napitak za na brzinu.
To je trenutak kada uzmeš vrijeme za sebe i pripremiš nešto toplo, jednostavno i istinito.

Pravi kakao nema ništa zajedničko s instant kakaovim napitcima koji sadrže više šećera nego kakaa.
Radi se o čistom obliku kakaa, dobivenom iz kakaovih zrna, bez dodataka i bez šećera.

Zbog toga ima izražen, blago gorak okus i punu aromu – onakvu kakvu je kakao imao još u vrijeme Maja, Inka i Asteka.

SASTOJCI (za 1 šalicu):
* 1 čajna žličica 100 % kakaa u prahu
* 50 ml vruće vode
* 150–200 ml vruće vode ili mlijeka (običnog ili biljnog)

Po želji:
* med ili javorov sirup
* cimet, vanilija ili prstohvat čilija

OPIS POSTUPKA: U šalicu dodaj 1 čajnu žličicu kakaa u prahu.
Ulij manju količinu vruće vode i dobro promiješaj kako bi se kakao otopio bez grudica.
Zatim dolij toplo mlijeko i ponovno promiješaj.
Po želji dodaj prirodni zaslađivač ili začine.
Posluži toplo.

Savjet: Budući da je kakao u prahu slabije topiv, važno je da ga prvo pomiješaš s manje tekućine.

Zašto odabrati 100 % kakao u prahu?
* bez dodanog šećera
* prirodno bogat vlaknima
* pogodan za prehranu s manje šećera
* svestrano upotrebljiv za napitke, pečenje i slastice

Želiš poslati svoj recept?

Top hitovi