Prijesna čokoladna torta

Ocijeni sa 1 do 5:
(4.5)
Broj ocjena: 2

OSNOVA:presna-eko-torta
* 100 g mljevenih miješanih oraščića
* 100 g zobanih pahuljica
* 100 g kokosovog brašna
* 100 g datulja bez koštice
* 50 g šalica kokosovog šećera
* 1 žlica kokosovog maslaca/ulja 
NADJEV:
* 250 g jagoda
* 2 banani 
ČOKOLADNA KREMA:
* 150 g datulja
* ½ šalice vode
* 50 g presnog kakaa u prahu
* 2 žlica kokosovog maslaca/ulja


OPIS POSTUPKA: 
OSNOVA: U multipraktiku pomiješamo sve sastojke. Osnovu što bolje potisnemo u kalup za tortu.presna-torta-malinca (1)
NADJEV:
Na komade narezane banane složimo po osnovi. Preko banana složimo na kolobare narezane jagode.
ČOKOLADNA KREMA: Za čokoladnu kremu datulje meljemo dok ne nastane kugla. Dodamo vodu i meljemo toliko dugo dok ne nastane gusta smjesa. Sve mora biti skroz izmljeveno, bez čestica. Dodamo kakao i kokosov maslac zatim sve skupa izmeljemo. Tu čokoladnu smjesu prelijemo po torti, stavimo u hladnjak/zamrzivač i sačekamo da se stvrdne (60 minuta). Po želji možete potresti/ukrasiti kokosovim čipsom ili brašnom.
SAVJETI:
Kod sastojaka za osnovu i nadjev možeš slobodno dodati, promijeniti sastojke. Za nadjev možeš upotrijebiti bilo koje voće koje imaš kod kuće. Za osnovu možeš umjesto miješanih oraščića upotrijebiti samo lješnjake, bademe ili orahe. Isto tako možeš umjesto zobanih pahuljica dodati pirove, ražine, kvinojine, heljdine – po želji. Kokosov šećer možeš nadomjestiti s agavinim ili javorovim sirupom, smeđim šećerom ili možeš šećer potpuno izbaciti. Isto tako možeš u osnovu dodati bilo koje drugo voće.


PRIPREMILA: Malinca Nastja  

Prethodni post
Slijedeći post