Povrće u umaku od kokosa
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Povrće u umaku od kokosa

SASTOJCI za 2 osobe:

* poriluk

* 2 mrkve

* 1/2 tikvice

* 1 crvena paprika

* 10-15 glavica prokolice (kelja pupčara)

* 1/4 cvjetače

* polovica limenke kokosovog mlijeka

* 1 žličica palmine ili kokosove masti

* sol

* papar

* kurkuma

* curry



OPIS POSTUPKA: Povrće operemo, glavice kelja pupčara prerežemo na pola i kuhamo 10-15 minuta. Cvjetaču damo kuhati u drugu posudu. Za to vrijeme (dok se cvjetača i kelj kuhaju) narežemo poriluk i mrkvu na krugove, a tikvicu i papriku na manje komadiće. Na kokosovoj masti na brzinu prepržimo poriluk, dodamo ostalo povrće i pržimo od prilike 10 minuta. Posolimo i začinimo s kurkumom i curryem. Kada je povrće gotovo, dodamo mu već skuhani kelj. Kokosov umak pripremimo tako da ocijedimo cvjetaču, posolimo i popaprimo, te dodamo kokosovo mlijeko. Te sastojke izmiksamo s paličnim mikserom i umak prelijemo preko povrća. Jelo može biti glavno ili kao prilog riži, kvinoji, heljdi ili drugom jelu po izboru.

VRIJEME PRIPREME: 35 minuta

RECEPT SASTAVILA: Neja Hafner


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.