Polpete od tune
SASTOJCI:
* 1 jaje
* 1 konzerva tune
* 2 žlice zobenih pahuljica
* 2 žlice integralnog brašna
* 2 žlice kukuruza
* češanj češnjaka
* pola malog luka
* sol
* vlasac
OPIS POSTUPKA: Nasjeckajte češnjak i pola manjeg luka pa ih popržite na ulju. Pred kraj dodajte kukuruz da se malo zapeče. Za to vrijeme u zdjeli razbijte jaje i dodajte konzervu tunjevine (savjetujem da tunu prvo ocijedite u ulju). Zatim dodajte zobene pahuljice, brašno i kukuruz s lukom i češnjakom. Smjesu dobro promiješajte, u slučaju da je smjesa pregusta dodajte malo vode. Od te smjese oblikujte polpete koje ispečete s obje strane. Kada ih poslužite, preko njih možete dodati i malo laganog sira – po želji. Polpete od tune odlične su kao prilog glavnom jelu ili kao međuobrok.
VRIJEME PRIPREME: 15 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Ana Gaber
Komentari (0)