Polpete od tikvica i mrkve pečene u pećnici

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI:
*1 veća tikvica
*1 veća mrkva
*1 jaje
*2 žlice ribanog sira(edamer,gouda) po želji može i više
*1/4 cup krušnih mrvica(oko 37/40 grama)
*začini (biogetta,papar,čili,mažuran,češnjak u granulama)
 
OPIS POSTUPKA: Tikvicu oguliti, naribati i posoliti, ostaviti 10-ak minuta da pusti vodu.Tikvicu zatim ocijediti od sve vode koju je pustila. Mrkvu isto naribati i dodati ocijeđenu tikvicu, jaje, mrvice, sir i začine. Smjesa treba biti kompaktna. Ako se previše raspada ili se ne mogu oblikovati polpete dodati još malo mrvica. Oblikovati okrugle polpete i peći u pečnici oko 20 minuta do pola sata. Od ove smjese je meni ispalo 4 komada. Za više samo poduplati smjesu.

RECEPT PRIPREMILA: Zrinka Mahač

Prethodni post
Slijedeći post