Pizza od tijesta s tikvicama
Za sve ljubitelje pizze koji žele isprobati lakšu i zdraviju alternativu klasičnom tijestu, ovaj je recept pravi izbor. Pizza s tijestom od tikvica spaja svježinu tikvica te hranjivost jaja i sira u ukusnu podlogu koju možeš nadjenuti po vlastitom ukusu.
SASTOJCI:
* 2 manje ili 1 veća tikvica
* sol
* 2 jaja
* 100 g naribanog sira
* 1 žlica indijskog trputca
* nadjev po želji (rajčice, mozzarela, tunjevina, masline)
OPIS POSTUPKA: Naribamo tikvice i posolimo ih. Ostavimo ih neko vrijeme da odstoje i ispuste vodu, a zatim ih iscijedimo, Dodamo 2 jaja i naribani sir (ja sam dodala još žličicu indijskog trputca, a umjesto toga može i malo brašna). Promiješamo i oblikujemo u tijesto. Stavimou pečnicu i pečemo približno 25 minuta na 200℃. Nakon toga izadimo iz pečnice, dodamo nadjev po želji (ja sam dodala narezane rajčice, origano, tunjevinu, mozzarelu i masline. Pečemo još 5 minuta u pečnici.
Dobar tek!
VRIJEME PRIPREME: 2 sata
RECEPT NAPISALA: Saša Vrhnjak
Komentari (0)