Pizza
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Pizza

4

Hmmm, tko još ne zna za pizzu? 

Prvo na što ćete pomisliti je kako obožavate ovo jelo, već vidite kako "mastite brk", a onda negdje u pozadini krene onaj glasić: "Jooj, ali znam da to nije baš zdravo."

No, to tako ne mora biti! Ovo je jelo u kojem svi uživamo i koje uvijek rado volimo vidjeti na našem stolu. 

U nastavku se nalazi recept za pizzu koja će zadovoljiti čak i najzahtjevnije obožavatelje pizze. Sadrži sve elemente koje bogata pizza zaslužuje. Sa samo nekoliko zdravih sastojaka ova pizza postaje prava zdrava poslastica u kojoj svi mogu uživati. 

Ali prije nego što ti otkrijem recept rado bi ti se predstavila ...

Moje ime je Nastja i dio sam Malince - simpatične internetske trgovine za zdravu prehranu i prirodnu kozmetiku koja je ujedno i portal s receptima i savjetima za zdrav život.

Svoju misiju shvaćamo krajnje ozbiljno i zato puno vremena posvećujemo našim korisnicima i pratiteljima kojima želimo samo najbolje.

Danas će to biti ovaj super recept koji se nalazi niže…

SASTOJCI za 4 osobe: 
* 400 g pirovog bijelog brašna
* 1 vrećica, odnosno 7 g suhog kvasca  (ili svježeg)
* 1 žličica šećera
* 2 dl mlake vode
* 3 žlice maslinovog ulja
* 1 žličica himalajske soli

Nadjev:
* 400 g pelata (možemo im dodati i malo bio ketchupa) 
* 3 žličice začina (origano i bosiljak)
* 1 žličica himalajske soli

Klasika
* pileća prsa
* edamec

Tuna
* tuna (bez ulja)
* kukuruz
* mozarella (u komadu)

Vegi
* 3 sira: parmezan, mozzarella, edamec
* cherry rajčica
* bosiljak pesto

PRIPREMA: 

1. U vodu umiješamo kvasac, šećer i 1 žlicu brašna. Dobro promiješamo i ostavimo stajati 5 minuta.
2. Brašno stavimo u posudu, dodamo sol i promiješamo. U sredini napravimo rupicu i u nju dodamo maslinovo ulje, te vodu s kvascem.
3. Prvo promiješamo žlicom, a zatim tijesto prebacimo na pult i dobro promijesimo, kako bi nastala kugla bez grudica (mijesimo barem 5 minuta).
4. Tijesto stavimo u pobrašnjenu posudu i pokrijemo čistom krpom. Ostavimo da tijesto naraste barem sat vremena na toplom i mračnom mjestu (možemo ga staviti u jednu od kuhinjskih ladica/polica).
5. Dignuto tijesto stavimo na pobrašnjenu površinu i lagano promijesimo, a zatim razvaljamo do željene veličine. Tijesta je dovoljno otprilike za jedan veći pekač. Po želji zatim pizzu obložimo nadjevom i pečemo 25 minuta na 175 stupnjeva.

Tako, to je sve za danas!

Ako želiš pripremiti pizzu po ovo receptu preporučam da si malo niže pogledaš sastojke koje sam s Filipom koristila tijekom pečenja.

Dobar tek ti želim!

Malinca Nastja

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (4)

Ljiljama

Recepti su vam odlični.

Nadija Radošević

Obožavam zdravu hranu i vaše odlične recepte!

Đurđica

Odlični recepti za interesantna jela.

Đurđica Ermakora

Bravoooo i hvala na receptima!