Pita od smokava
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Pita od smokava

SASTOJCI: 
* 150 g pirovog brašna 
* 10 g praška za pecivo 
* 1 žličica maslinovog ulja 
* 1 žlica jabučnog octa 
* 50 ml tople vode 
* 1 žličica (cejlonskog) cimeta 
* 300 g jabuka 
* 300 g smokava 

PRIPREMA: U posudu stavimo pirovo brašno, prašak za pecivo, maslinovo ulje i jabučni ocat te sve skupa promiješamo. Dodamo toplu vodu i rukama izmijesimo tijesto. Možemo si pomoći tako da pobrašnimo radnu podlogu i mijesimo na njoj. Tijesto stavimo na stranu. U međuvremenu ogulimo i naribamo jabuke, te im dodamo cimet. Uzmemo tijesto i razvaljamo ga u obliku kruga. Tijesto rasporedimo na pleh za pečenje. Preporučljiva je upotreba papira za pečenje. Na tako pripremljeno tijesto najprije poslažemo naribane jabuke, a zatim po njima posložimo narezane smokve. Rubove tijesta koji vire preko ruba pleha za pečenje zasučemo prema sredini kao što je prikazano na slici. Pečemo približno 45 minuta na 180 ⁰C.

ČAS PRIPREME:
 1h 15 min 
RECEPT PRIPREMILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.