Pita od rajčica s nadjevom od badema
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Pita od rajčica s nadjevom od badema

SASTOJCI (za 2 pite):
* 140 g maslaca (sobne temperature)
* 2 velika jajeta (svako 60 g neto težine) - umutiti
* 65 g krušnih mrvica
* 80 g mljevenih badema
* 2 češnja češnjaka (oguljena i zgnječena)
* 15 g ubranih listova majčine dušice
* 100 g ricotte
* 20 g sitno ribanog parmezana
* morska sol
* crni papar
* 320 g lisnatog tijesta (kupljeno u trgovini)
* suncokretovo ulje (za podmazivanje)
* 1 kg srednje velikih rajčica narezanih na ploške debljine 1 cm (oko 10 rajčica)
* 12 inćuna u ulju, grubo nasjeckanih (po želji)
* 2 žlice maslinovog ulja

OPIS POSTUPKA:
1. Zagrijte pećnicu na 220°C. Izmiksajte maslac dok ne postane lagan i prozračan. Srednjom brzinom polako umiješajte jaja. Zaustavite mikser i umiješajte krušne mrvice, bademe i češnjak dok se ne sjedine. Izvadite zdjelu iz miksera i rukama nježno umiješajte polovicu timijana, ricottu, parmezan i pola žličice morske soli.
2. Tijesto razvaljajte u dva pravokutna lista dimenzija 20 cm x 30 cm, debljine oko 2 mm. Dva lima za pečenje namažite s malo suncokretovog ulja i na njih rasporedite pravokutnike tijesta. Nožem ravnomjerno rasporedite smjesu badema po tijestu, ostavljajući rub od 2 cm. Na svaki list poslažite ploške rajčice u tri dugačka reda, tako da se dosta preklapaju (rajčice se na toplini jako skupe). Pospite inćunima, ako ih koristite, i preostalim timijanom.
3. Rajčice pokapajte s pola maslinova ulja i začinite ih s malo morske soli te obilno mljevenim crnim paprom.
4. Pecite 15 minuta, zatim smanjite temperaturu na 180°C i pecite još 10 minuta dok podloga lijepo ne porumeni.
5. Izvadite iz pećnice, pustite da se malo ohlade pa pokapajte preostalim maslinovim uljem i poslužite.

VRIJEME PRIPREME: 45 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Ana Zrimšek 

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.