Pita od pirovog grisa s preljevom od malina
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Pita od pirovog grisa s preljevom od malina

Super ideja za doručak kojeg si možete pripremiti i navečer ako ujutro nemate vremena.  Pitu možete čuvati u hladnjaku do 3 dana, iako je tako dobra da se odmah pojede :)



SASTOJCI (za 3-4 osobe):

* 150 g pirovog punozrnatog grisa

* 0,5 l mlijeka

* 1 žlica kokosovog ulja

* 3 jaja

* 4 žlice kokosovog šećera

* 1 žličica 100% vanilije ili ekstrakta od vanilije

* prstohvat himalajske soli

Preljev:

*200 g svježih ili zamrznutih malina

* 2 žlice kokosovog šećera



OPIS POSTUPKA: Zakuhamo mlijeko, dodamo prstohvat soli, žlicu kokosovog ulja i pirov gris. Kuhamo 8 minuta. Za to vrijeme izmiksamo žumanjke zajedno s vanilijom i kokosovim šećerom. Zatim posebno istučemo bjelanjke. U kuhan gris prvo polako umiješamo žumanjke i nakon toga lagano bjelanjke. Pečemo 30 minuta na 175 stopinj. Preljev od malina: u maline dodamo 2 žlice kokosovog šečera i na laganoj vatri ih malo prekuhamo da dobijemo gušći preljev.

VRIJEME PRIPREME: 15 minuta + 30 minuta pečenja

RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja  


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.