Pirovi krekeri s humusom od cikle

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI: 
Pirovi krekeri: 
* 1,5 šalice pirovog brašna
* 1 žličica mješavine začina
* 1 žličica himalajske soli 
* 0,5 šalice vode 
* 2 žlice maslinovog ulja 
Humus od cikle: 
* 1 čaša kuhanog slanutka  
* 2 manje kuhane cikle 
* sok 1 limuna
* 2 žlice tahinija 
* 1 žlica maslinovog ulja 
* prstohvat soli

OPIS POSTUPKA: Za krekere sastojke s kuhačom promiješamo i onda s rukama dobro gnječimo. Na papiru za pečenje razvaljamo na tanko, s nožem izrežemo zelene oblike i svaki komadić probodemo s vilicom. Pečemo 15 min na 220 stupnjeva. Za humus stavimo sve sastojke u blender i miksamo dok ne dobijemo glatku smjesu. Tako pripremljen može u hladnjaku biti par dana. Odličan je kao namaz ili umak za povrće, razrijeđen s malo vode je kao dressing, s njim namažemo tortilje prije nego ih napunimo s ostalim stvarima. 

VRIJEME PRIRPEME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Saša Zor

Prethodni post
Slijedeći post