Pirov-raženi kruh sa sjemenima
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Pirov-raženi kruh sa sjemenima

SASTOJCI:

* 700 g pirovog integralnog brašna

* 300 g raženog brašna

* 40 g kvasa

* malo mlijeka (po želji)

* 0,5 l mlake vode

* 0,5 dcl maslinovog ulja

* 1 žličica kokosovog šećera

* 2 žličici soli

* mješavina sjemenki za kruh



OPIS POSTUPKA: U veliku zdjelu stavimo brašno (neka bude zagrijano barem na sobnu temperaturu da bolje naraste). Kvas izdrobimo u mlako pošećereno mlijeko (ili vodu), promiješamo i ostavimo da se digne do ruba posude. U brašno umiješamo sol, zatim ulijemo kvas. Ulijemo ulje, mlaku vodu i počnemo miješati i mijesiti. Vodu prilagodimo gustoći smjese. Ako je prerijetko dodamo još malo brašna. Ostavimo da poraste (najbolje dvaput). Na pekaču oblikujemo štrucu i opet ostavimo da poraste. Na vrhu zarežemo ako želimo i pospemo sjemenke. Pećnicu ugrijemo na 220 stepeni. Štrucu stavimo u pećnicu, poslije nekoliko minuta smanjimo temperaturu na 170 stepeni. Pečemo oko 40 minuta do zlatno smeđe boje.

VRIJEME PRIPREME: 20 min + dizanje i pečenje

RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.