Piletina u bijelom umaku
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Piletina u bijelom umaku

SASTOJCI:
* 400 g Šili širokih rezanaca kurkuma
* 500 g pilećih prsa
* 20 g maslaca
* 2 žlice maslinovog ulja
* 1 srednje veliki luk
* 1dl bijelog vina
* 1,5 dl slatkog vrhnja
* jušna osnova
* 3 zelene paprike
* timijan, sol, bijeli papar
* peršin

OPIS POSTUPKA: U teškoj tavi, na mješavini maslaca i ulja popečemo luk na manje komade narezana pileća prsa i miješamo toliko dugo dok da se sok od mesa osuši. Po ukusu začinimo i dodamo na trakice narezanu zelenu papriku. Dobro promiješamo i prelijemo s vinom, vrhnjem i toliko juhe da je umak primjereno gust. Polako kuhamo 20 do 25 minuta.

Za to vrijeme malo posoljenoj vodi (5L) skuhamo široke rezance. Dok su još tvrdi kada ih zagrizemo, ocijedimo ih i stresemo  u posudu. Preko njih prelijemo umak i ukrasimo s peršinom.

VRIJEME PRIPREME: 20 min
RECEPT PRIPREMILA: Obitelj Šilc

Želiš poslati svoj recept?