Piletina sa šparogama
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Piletina sa šparogama

SASTOJCI:

* 300 g pilećih prsa bez kosti

* začini (sol, paprika, curry, čili, sjemenke gorušice)

* 1 dcl bijelog vina

* 250 g šparoga

* luk

* zobena krema za kuhanje

* sezamovo ulje



OPIS POSTUPKA: Pileća prsa izrežemo na trake, začinimo, dodamo nekoliko kapljica ulje i ostavimo da malo odstoji u marinadi. Zatim meso stavimo u ugrijanu tavu i sa svake strane ga malo popečemo. Zalijemo ga s vinom i pečemo još toliko vremena dok vino ne ishlapi. U drugoj tavi prepržimo luk i dodamo šparoge izrezane na komadiće. Šparoge malo prepržimo (glavice možemo dodati malo kasnije od stabljike), zatim ih prelijemo s vodom i kuhamo dok voda ne ishlapi i dok se šparoge ne omekšaju. Prelijemo ih zobenom kremom i kuhamo dok ne zakuha. Sadržaj iz oba dvije tave pomiješamo zajedno i prelijemo preko tjestenina ili riže. Uz to možemo poslužiti punu zdjelu salate i imamo ukusan i zdrav obrok.

VRIJEME PRIPREME: 40 min

RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.