Piletina s gljivama u zobenoj kremi

Piletina s gljivama u zobenoj kremi

SASATOJCI:

* pileća prsa

* gljive

* češnjak

* zobena krema

* sol, papar, čili

* svježi vlasac

* maslinovo ulje



OPIS POSTUPKA: Pileće meso začinimo (sol, papar, čili) i prelijemo ga maslinovim uljem. U posudi prepržimo 5 režanja češnjaka i kad požuti dodamo narezane gljive te solimo i papramo. Gljive pržimo tako dugo da voda, koju su ispustile, ishlapi. Zalijemo sa zobenom kremom i uz miješanje sačekamo da umak prokuha. Međuvremenom u drugoj tavi na maslinovom ulju popržimo pileće odreske. Preko njih prelijemo umak od gljiva i ostavimo na laganoj vatri još približno 5 minuta. Možemo poslužiti uz heljdinu kašu, rižu, prženi krumpir ili kakav drugi prilog.



RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja


Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.