Piletina s gljivama u zobenoj kremi
SASATOJCI:
* pileća prsa
* gljive
* češnjak
* zobena krema
* sol, papar, čili
* svježi vlasac
* maslinovo ulje
OPIS POSTUPKA: Pileće meso začinimo (sol, papar, čili) i prelijemo ga maslinovim uljem. U posudi prepržimo 5 režanja češnjaka i kad požuti dodamo narezane gljive te solimo i papramo. Gljive pržimo tako dugo da voda, koju su ispustile, ishlapi. Zalijemo sa zobenom kremom i uz miješanje sačekamo da umak prokuha. Međuvremenom u drugoj tavi na maslinovom ulju popržimo pileće odreske. Preko njih prelijemo umak od gljiva i ostavimo na laganoj vatri još približno 5 minuta. Možemo poslužiti uz heljdinu kašu, rižu, prženi krumpir ili kakav drugi prilog.
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja
Komentari (0)