Piletina i brokula iz pećnice

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI: 
* 500g pilećeg filea  
* 1 luk 
* maslinovo ulje 
* peršin, bazilika, mljevena paprika, himalajska sol
* 200 ml vrhnja za kuhanje
* 125 g mozzarele 
* muškatni oraščić  
* 2 šake brokule
* 150 g naribanog sira 

OPIS POSTUPKA: Meso narežemo na manje komadiće. Luk narežemo. Na tavi zgrijemo maslinovo ulje i popečemo luk i dodamo narezano meso. Meso zapečemo i pečenog začinimo s peršinom, bazilikom, mljevenom paprikom i himalajskom soli. 

Posebno zgrijemo vrhnje za kuhanje. Dodamo naribanu mozzarelu i malo muškatnog oraščića. Pričekamo da se sve pomiješa i rastopi.

Na pari skuhamo manje komade brokule i malo posolimo. U pekač stavimo komade piletine, brokule i prelijemo s umakom. Stavimo u pećnicu na 10 minuta na 180 stupnjeva. Uzmemo pekač van, jednakomjerno naribamo sir i stavimo u pećnicu na još 10 minuta.

VRIJEME PRIPREME: 30 minuta + 20 minuta pečenja
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja

Prethodni post
Slijedeći post