Pileći »curry«
SASTOJCI za 4 osobe:
* 300g riže
* 500g brokule
* 1 konzerva kokosovog mlijeka
* 1 konzerva slanutka
* začini: mješavina curry začina, sol, kajenski papar, peršin, češnjak i kumina
* 1 poriluk ili luk
* 4 mrkve
* 500g piletine koju prethodno mariniramo u umaku od soje (za vegansku verziju izostavi meso)
OPIS POSTUPKA: Najprije narežemo svo povrće i meso na komade veličine po želji. Zatim u posoljenoj vodi skuhamo posebno rižu i brokulu. Na maslinovom ulju popržimo poriluk, mrkvu, češnjak i slanutak. Dodamo sol, papar i kuminu, te pržimo par minuta. Smanjimo vatru i dodamo kokosovo mlijeko te preostale začine za curry, sol po potrebi i svježi peršin. Sve zajedno promiješamo i ostavimo na vatri barem 10 minuta kako bi začini pustili svoje mirodije. U posebnoj tavi ispečemo piletinu, prethodno mariniranu barem pola sata u sojinom umaku. Piletinu umiješamo u curry ili poslužimo na vrh.
VRIJEME PRIPREME: 45 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Neja Gril
Komentari (0)