Pileći bataci sa umakom od naranče
SASTOJCI:
* 1 kg pileći bataci
* naranče
* himalajska sol
* biber
* crvena paprika
* agar
* 2 dcl temeljac juhe
* 20 g maslaca
* liker
OPIS POSTUPKA: Prvo batake klasično začinimo, biber, Himalajska sol, crvena paprika, zatim ih stavimo peći, možete i na tavi. Kad su gotovi, u tavi ostavimo masnoću, pa dodamo kockicu maslaca, kad se to sve otopi dodamo prethodno pripremljen temeljac od juhe, dovoljno je 2dcl ( jedna čaša), i dodajem liker (jedna velika žlica) dok se to kuha, iscijedimo naranče da dobijemo 2dcl čistog soka od naranče. Pa dodajemo i sok od naranče. Kad se to skuhalo(cca 10min) dodajem malu žlicu Agara, samo da se umak zgusne. I to je to.
VRIJEME PRIPREME: 60 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Ana Šimić
Komentari (0)