Pileća juha s kvinojom
Pileća juha uvijek odgovara, a vole je i djeca. Kuham je često, osobito kad moram potrošiti određeno povrće i tako dobijem izvrstan obrok za cijelu obitelj.
SASTOJCI (za 3 osobe):
* 150-200 g pilećeg filea
* ulje
* pola crvenog luka
* dvije veće mrkve
* 3 žlice kvinoje
* 2 žlice crvene leće
* žličica mažurana
* 1/2 žličice kurkume
* sol i papar po ukusu
OPIS POSTUPKA: Pileći file narežite na kockice, a luk nasjeckajte. Popržite ih na ulju i dodajte narezanu mrkvu. Na brzinu još malo popržite. Podlijte vodom i dodajte začine (mažuran, kurkuma, sol i papar) te leću i kvinoju.
Kuhajte 45 minuta, a zatim poslužite. Žlica kiselog vrhnja izvrsno pristaje za one koji ga vole.
Jelo možete pripremiti i dan ranije i držati u hladnjaku do sljedećeg dana.
VRIJEME PRIPREME: 15 min + kuhanje
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Mateja
Komentari (0)