Pilau riža s madras mesnim umakom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Pilau riža s madras mesnim umakom

SASTOJCI

Pilau riža za 4 osobe:

* 1 žlica kokosovog maslaca/ulja

* 4 dcl (dvije čaše) basmati riže

* 2 žličice kurkume

* 2 lovorova lista

* 8 cijelih kardamona

* 8 klinčića

* 2 žličice himalajske soli

* 3 čaše vruče vode



Madras mesni umak:

* 600 miješanog mljevenog mesa Ž

* 2 luka

* 1 komadić (2 cm) svježeg đumbira

* 5 režnja češnjaka

* 200 ml rajčice u komadićima ili pasirane rajčice

* 1 žličica soka od limuna

* 3 žlice maslinovog ulja

* 2 žličice himalajske soli

* 1 žličica šećera

* mješavina začina lamb madras (sadrži: čili u prahu, sjemenke kumina, mljeveni kumin, mljeveni koriander, garam masla (mljeveni cimet, mljeveni crni papar, mljeveni klinčići, mljeveni kardamon, korica cimeta, kardamon, crni papar u zrnu).



OPIS POSTUPKA: Riža: u tavi istopimo maslac, umiješamo rižu da upije maslac/ulje, dodamo začine i prelijemo vrućom vodom. Pokrijemo i kuhamo 15 minuta na laganoj vatri. Kada je kuhana iz njw izvadimo lovorove listiće, klinćiče i kardamon. Umak: ugrijemo maslinovo ulje i dodamo vrećicu začina broj 1. te pržimo nekoliko sekundi. Zatim dodamo luk. Kada luk dobije zlatnu boju dodamo nasjeckan češnjak i nariban đumbir. Malo popržimo i dodamo mljeveno meso. Dobro promiješamo, pokrijemo i kuhamo 20 minuta. Dodamo rajčice i vrećicu začina broj 2. Promiješamo i dodamo 2 žličice soli, žličicu šećera i žlicu soka od limuna. Kuhamo 2 minute, dodamo 300 ml vruće vode i lagano promiješamo a zatim na laganoj vatri kuhamo još 30-40 minuta.

VRIJEME PRIPREME: 60 min

RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.