Pijana nevjesta bez šećera

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI: 
BISKVIT 1: 
* 4 jaja
* 20 g eritritola 
* 80 g mljevenih oraha
* 20 g psiliuma 
* 1 žličica praška za pecivo
* 40 g mekanog maslaca
BISKVIT 2: 
* 4 jaja 
* 70 g mljevenih oraha
* 30 g bademovog brašna 
* 14 g maslaca 
* 80 g slatkog vrhnja
KREMA: 
* 500 ml slatkog vrhnja
* 2 jaja 
* žlica eritiritola 
* žlica glukomanan brašna 
* 2 žlice mascarpone sira
* rum 
* kocka tamne čokolade 

OPIS POSTUPKA: Odvojimo bjelanjke i žumanjke, bjelanjak izmiksamo u snijeg, žumanjku dodamo zaslađivač i promiješamo. Dodamo orahe, prašak za pecivo i maslac te dobro promiješamo. Dodamo još psilium i bjelanjke i promiješamo. Stavimo u model. 

Za drugi biskvit odvojimo bjelanjke i žumanjke, bjelanjke izmiksamo u snijeg, u žumanjke dodamo zaslađivač i promiješamo da dobijemo pjenastu smjesu. Žumanjcima dodamo ostale sastoje i dobro promiješamo, na kraju polako dodamo još bjelanjke. Oba biskvita pečemo 30 min na 180° C. 

Za kremu na zagrijemo slatko vrhnje. U zagrijano vrhnje dodamo 2 jaja i kuhamo na umjerenoj vatri još  5-10 min. Dodamo zaslađivač, promiješamo i ohladimo. U ohlađenu masu dodamo maskarpone i ako masa nije dovoljno gusta dodamo željenu količinu glukomanan brašna. Namočimo oba biskvita s rumom razrijeđenim s vodom. S kremom premažemo prvi biskvit i pokrijemo s drugim. S preostalom kremom premažemo još gornji sloj drugog biskvita i dodamo naribanu čokoladu. 


VRIJEME PRIPREME: 1 h
RECEPT PRIPREMILA: Natalija Pogorelc

Prethodni post
Slijedeći post