Pečena zobena kaša
Vrlo ukusna i jednostavna pečena zobena kaša koja ti štedi jutarnji stres. Možeš je ispeći već navečer, a ujutro je samo ponijeti sa sobom na posao ili je djeca mogu pojesti za doručak prije škole. Hranjiva je, zasitna i daje ti energiju za cijelo prijepodne.
SASTOJCI (za 2 osobe ili 2 posudice):
* 1 jaje
* 3 žlice ricotte (ili grčkog jogurta)
* 1,5 dl mlijeka
* prstohvat cejlonskog cimeta
* 1 žlica kokosovog šećera
* 4 žlice zobenih pahuljica bez glutena
* 1 jabuka (narezana na kocke)
* dodatno voće po želji (ja sam odabrala sibirske borovnice)
OPIS POSTUPKA:
1. U posudi dobro izmiješaj jaje, ricottu (ili grčki jogurt) i mlijeko.
2. Dodaj ostale sastojke (osim borovnica) i ponovno dobro promiješaj.
3. Smjesu podijeli u posudice za pečenje.
4. Po vrhu pospi odabrano voće.
5. Peci 45 minuta na 180 °C.
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Mateja
VRIJEME PRIPREME: 60 minuta (uključujući pečenje)
Komentari (0)