Pečena punjena jabuka

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI: 
* 4 jabuke (srednja veličina) 
* 40 grama mljevenih oraha
* 25 grama narezanih/usitnjenih badema
* 30 grama suhih brusnica 
* 2 velike žlice rižinog sirupa 

OPIS POSTUPKA: U posudi prvo pripremimo nadjev, stavimo u njega mljevene orahe, narezane bademe, suhe brusnice i rižin sirup i sve skupa promiješamo. Jabuke operemo i gore ih odrežemo tako da dobijemo kapice (dio jabuke s peteljkom). S malom žličicom izdubimo košpice da napravimo mjesta za nadjev ali pazimo da ne napravimo rupe na dnu. Jabuku napunimo s nadjevom i pokrijemo s kapicom. Stavio na pekač. Pečemo u već zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva Celzija do 30 minuta da se lijepo smekšaju i izgube boju. Serviramo vruće ili hladne.

VRIJEME PRIPREME: 40 min
RECEPT PRIPREMILA: Tamara Lesinšek

Prethodni post
Slijedeći post