Pečena prosena kaša s jabukama
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Pečena prosena kaša s jabukama

SASTOJCI: 

* 2 dl prosene kaše

* 4 dl mlijeka (zobeno, kokosovo)

* 2 jabuke

* 1 žlica maslaca ali margarina (može i kokosovo)

* 2 žlici medu

* 2 jaja

* cimet

* rum

* prstohvat himalajske soli

* korica od limuna



OPIS POSTUPKA: Mlijeko malo posolimo i kuhamo dok ne zakuha. Ukuhamo prosenu kašu i kuhamo još 10-15 minuta s povremenim miješanjem. Kada se kaša skuha žumanjke izmiksamo zajedno s maslacem ili margarinom. Dodamo cimet, rum i po želji koricu od limuna. Jabuke ogulimo i naribamo. Iz bjelanjaka izmutimo tvrdi snijeg. Pećnicu ugrijemo na 180 stupnjeva, a pekač (manji) namažemo s maslacem. Na kraju u masu lagano umiješamo snijeg od bjelanjaka. Sve zajedno ulijemo u pekač i pečemo 30 minuta. Kada je pečeno, pričekamo da se ohladi a zatim istresemo na tacnu i…. uživamo =)



VRIJEME PRIPREME: 50 minuta

RECEPT NAPISALA: Teja


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.