Pečena pileća prsa s paprikom

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI:
*1 pileća prsa bez kože (300 grama) 
*manje od pola luka
*pola crvene dugačke paprike 50 grama
*2 velike žlice maslinovog ulja
*1 mala žličica paprike u prahu
*1 mala žličica himalajske soli 
*papar 
*30 grama naribanog parmezana

OPIS POSTUPKA:
Luk i papriku dobro narežemo i stavimo ju u šalicu zajedno sa maslinovim uljem, paprikom u prahu, soli i paprom te promiješamo. Pileća prsa prerežemo na pola (dva jednaka dijela) i svaki dio više puta razrežemo po širini da dobijemo prostor koji možemo popuniti s nadjevom. Prsa stavimo na model i u “rupe“ rasporedimo nadjev iz paprike. Ako nam još šta ostane rasporedimo ga po vrhu mesa. Za kraj na još sve skupa naribamo tvrdi sir. Pečemo u pećnici na 200 stupnjeva 35 minuta (odnosno vrijeme pečenja prilagodimo veličini pilećih prsa). Uzmemo iz pećnice i serviramo. 

VRIJEME PRIPREME:
50 min
RECEPT PRIPREMILA: Tamara Lesinšek

Prethodni post
Slijedeći post