Pečena cvjetača s krumpirom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Pečena cvjetača s krumpirom

SASTOJCI:

* 1 kg cvjetače

* 1 kg krumpira

* 2 mrkve

* ½ poriluka

* ½ glavice luka

* 2 dl mlijeka

* 2 žličice kiselog vrhnja

* kokosov maslac

* lagani sir

* sol



OPIS POSTUPKA: * Cvjetaču očistimo i razdijelimo na cvjetove. Mrkvu očistimo i narežemo na male komadiće. Krumpir ogulimo i narežemo na pola centimetra debele šnite. * Krumpir, cvjetaču i mrkvu 10 - 15 minuta kuhamo u posoljenoj vreloj vodi, zatim ocijedimo. Pečnicu zagrijemo na 180 stupnjeva. U posudi rastopimo žličicu maslaca, dodamo poriluk i luk te ih lagano preprimo. Zgrijemo mlijeko. * U namašćeni pekač damo krumpir, slijedeći sloj je cvjetača i mrkva te ponovo jednaki sloj krumpira, a na vrh damo preprženi luk i poriluk.  Sve prelijemo s mlijekom, namažemo s kiselim vrhnjem (po želji) i dodamo naribani sir. Pečemo 20 minuta i jedlo je gotovo.

VRIJEME PRIPREME: 30 minuta + pečenje

RECEPT SASTAVILA: Ana Glamočak  


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.