Pečena cvjetača s krumpirom
SASTOJCI:
* 1 kg cvjetače
* 1 kg krumpira
* 2 mrkve
* ½ poriluka
* ½ glavice luka
* 2 dl mlijeka
* 2 žličice kiselog vrhnja
* kokosov maslac
* lagani sir
* sol
OPIS POSTUPKA: * Cvjetaču očistimo i razdijelimo na cvjetove. Mrkvu očistimo i narežemo na male komadiće. Krumpir ogulimo i narežemo na pola centimetra debele šnite. * Krumpir, cvjetaču i mrkvu 10 - 15 minuta kuhamo u posoljenoj vreloj vodi, zatim ocijedimo. Pečnicu zagrijemo na 180 stupnjeva. U posudi rastopimo žličicu maslaca, dodamo poriluk i luk te ih lagano preprimo. Zgrijemo mlijeko. * U namašćeni pekač damo krumpir, slijedeći sloj je cvjetača i mrkva te ponovo jednaki sloj krumpira, a na vrh damo preprženi luk i poriluk. Sve prelijemo s mlijekom, namažemo s kiselim vrhnjem (po želji) i dodamo naribani sir. Pečemo 20 minuta i jedlo je gotovo.
VRIJEME PRIPREME: 30 minuta + pečenje
RECEPT SASTAVILA: Ana Glamočak
Komentari (0)