Patlidžani punjeni heljdinom kašom
SASTOJCI (za 2 osobe):
* 2 patlidžana
* 1-2 šalice kuhane heljdine kaše
* 1 lonac mrkve narezane na kockice
* 2 velika režnja češnjaka
* svježi bosiljak i peršin
* sol papar
* maslinovo ulje
OPIS POSTUPKA: Patlidžane prepolovimo i žlicom malo izdubimo unutrašnjost. Zagrijemo pećnicu na 200 ° C i stavimo u nju zdjelice s patlidžanima na 10 minuta. Na maslinovom ulju popržimo mrkvu i na kockice narezane ostatke patlidžana. Dodamo češnjak i preostale začine (sol, papar, svježi bosiljak, peršin) i umiješamo prethodno kuhanu heljdinu kašu. Izvadimo patlidžane iz pećnice, napunimo ih i stavimo sve zajedno u pećnicu na još 15 minuta.
RECEPT PRIPREMILA: Monika Škorjanc – earthlymonika
Komentari (0)