NOVO! Prirodni balzam za čišćenje lica

0dana
0sati
0minuta
0sekunde

 

Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda

Zavrti kolo sreće

Osjećaš li da je danas tvoj sretan dan? Unesi svoj email, zavrti kolo i iskušaj svoju sreću.

  • Kolo možeš zavrtjeti samo jednom
  • Ne zaboravi spremiti svoj kod
  • Kod vrijedi samo do nedjelje (20.7..) do ponoći.
  • Kod ne vrijedi za pretplate i poklon bonove.

Molimo unesite važeću email adresu.

Ovo polje je obavezno.

Pastirska pita
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Pastirska pita

Za malo drugačiju kombinaciju nego što smo obično navikli. Sastoji se od umaka od bolonjeza i pire krumpira, sve pečeno u pećnici. Ako želimo još više impresionirati izgledom, pire krumpir možemo lijepo oblikovati uz pomoć vrećice za dekoriranje.

SASTOJCI za 4 osobe:
Umak od mesa:
* maslinovo ulje
* 1 velika glava luka
* 3 češnja češnjaka
* 300 g mljevene junetine
* začini: papar, sol, mljeveni papar, kurkuma
* 2 paprike
* 1 mrkva
* komadići rajčice od 400 ml (1 limenka)
* bosiljak (svježi ako je moguće)

Pire krumpir:
* 6 krumpira srednje veličine
* mlijeko
* maslac
* sol

OPIS POSTUPKA: Na maslinovom ulju popržimo luk, dodamo češnjak i mljeveno meso. Mljeveno meso začinimo po želji ( ja sam koristila sol, papar, mljevenu slatku papriku i kurkumu). Popržimo meso i dodamo nasjeckanu mrkvu i papriku narezanu na kockice. Pržimo dok voda iz povrća ne ispari i prelije rajčicu. Kuhamo oko 30 minuta, između toga nekoliko puta miješajući. Na kraju možemo dodati svježi bosiljak.

Pire od krumpira: Pripremimo klasični pire od krumpira. Krumpir narežemo na manje kockice, stavimo u vodu i kuhamo oko 30 minuta. Dodamo kocku maslaca (količina se može prilagoditi željama - negdje oko 80 g) i mlijeko. Zgnječimo krumpir i dodajemo mlijeko da dobijemo željenu gustoću pirea.

Uzmemo pleh za pečenje i u njega prvo ulijemo umak od mesa. Na umak rasporedimo pire krumpir i pokušamo što više prekriti umak od mesa. Pečemo u pećnici na 180 stupnjeva (vrući zrak) oko 20-30 minuta - na vrhu pustite da pire krumpir malo porumeni.

VRIJEME PRIPREME: 1,5 sata
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi